Ontdek je bron

Exclusieve Reflectiedagen op La Ressource in hartje Frankrijk

Buiten | La Ressource
 
 

Introductie aanbod:Als je inschrijft vóór 31 juli ontvang je een korting van 25% op dit bijzondere coachprogramma.

In het drukke leven dat je leidt heb je soms behoefte om even stil te staan. Een moment van reflectie op vragen als: waar sta ik op dit moment, waar wil ik naartoe, wat houdt mij tegen, wat zijn mijn wortels, mijn kompas? De antwoorden op deze vragen vind je in jezelf. De kunst is om de rust, de ruimte, de juiste omgeving en begeleiding te vinden om ze vanuit je diepste omhoog te laten borrelen. De exclusieve Reflectiedagen op La Ressource, in het hart van Frankrijk, bieden je de mogelijkheid om bij je bron te komen, waarna de antwoorden zich als vanzelf aandienen en je weer vol vertrouwen vooruit kunt.

 
Lees meer
 

Activiteiten

La Ressource en haar natuur vormen de perfecte omgeving om tot rust te komen, te ontdekken, te verwerken, te helen, geïnspireerd te worden en je creativiteit te laten stromen.

Naast onze Chambres en Table d’hôtes vinden dan ook diverse activiteiten plaats. Rust, inzicht en de natuur vormen daarvoor de grondslag. Natuur is zuiver leven. De natuur is oordeelvrij. Natuur is ook een proces, voortdurende ontwikkeling vanuit een oeroude wijsheid en schoonheid. In de ontwikkeling van mens en organisatie komen dezelfde wetten voor. Het ervaren van de natuur, helpt bij het organiseren van onszelf. Door onze innerlijke natuur te begrijpen komen we bij de bron van ons leven. Dat kan ons bevrijden van oordelen en onze ontwikkeling stimuleren. Zo komt geluk dichterbij.

De natuur rond La Ressource is zeer divers. Vroeg in de ochtend begint al het zingen van de vele vogels, zelfs zeldzame als de Wielewaal. ’s Avonds laten de uilen hun melancholische geluid horen. Met regelmaat lopen reeën over het heuvelachtige groene terrein en als het rustig is ook vossen en soms dassen. De vele waterbronnen boven en onder de grond zorgen voor een zuiverende energie en de majestueuze bomen zijn stille getuigen van de historie van de plek. En op de achtergrond het altijd rustgevende kabbelende geluid van de beek.

 

Intervisie en reflectie

La Ressource is met zijn bijzondere natuurlijke omgeving de ideale plek voor intervisie-, bezinnings- en reflectiebijeenkomsten. Zowel individuen en leidinggevenden als teams en groepen komen onder deskundige begeleiding tot verdiepende inzichten, heldere doelstellingen en een duurzame strategie.

Ervaren begeleiders

Theo Lankamp, psycholoog en organisatiedeskundige, is binnen vele verschillende organisaties werkzaam geweest als verandermanager, transitieconsultant, regisseur, coach en bestuurlijk eindverantwoordelijke. Hij werkt samen met collega’s die naast deze werkzaamheden ook op andere terreinen actief zijn en die net als hij veel ervaring hebben in het coachen van reflectiebijeenkomsten. Zij gebruiken de natuurlijke omgeving als ondersteuning om te komen tot de persoonlijke innerlijke bron van inspiratie.

De natuur als inspiratie

Onze programma's vinden altijd plaats in verbinding met de natuur. De natuur spiegelt ons elk moment, laat ons zien hoe alles in balans kan zijn, hoe afsterven, opruimen en nieuw leven hand in hand gaan, wat 'circulair-leven' is, dat er wegen zijn om te herstellen en je gezond aan te passen. Daarmee is de natuur een bron van inspiratie, vol met krachtige energie, een omgeving waarin je het best op zoek kan gaan naar de potentie van jezelf, je directe omgeving en het leven.

Buiten | La Ressource
 
Buiten | La Ressource

Filosofie

De filosofie van waaruit wij werken is dat de samenleving zoekt naar nieuwe evenwichten, gezondere verbindingen, een betere balans tussen jezelf en je omgeving, zorgvuldig om te gaan met natuurlijke bronnen, te bouwen aan een leefbare duurzame samenleving met toekomstperspectieven voor ons nageslacht. Om hier een steentje aan bij te dragen hoef je niet ver te zoeken. Het begint namelijk bij jezelf en je directe leefomgeving, zowel privé als in het werk.
De zoektocht naar nieuwe evenwichten geldt ook voor organisaties. Gebalanceerde verbindingen tussen bijvoorbeeld visie, cultuur, het organisatiebouwwerk, de individuen en leiderschap zijn essentieel voor een gezonde, functionele organisatie. Een gezonde organisatie past zich voortdurend aan haar omgeving aan. Dit bepaalt uiteindelijk haar bestaansrecht.

Programma op maat

Onze aanpak kenmerkt zich door maatwerk. Of het nu gaat over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling of ontwikkeling van de organisatie, elk programma wordt afgestemd op de vragen die er leven. Daarom starten we altijd met een intake waarin de vraagstelling wordt verhelderd en bekijken we hoe we het programma hierop aansluiten. Naast de natuurlijke, bijzondere omgeving van La Ressource maken wij ook gebruik van enkele mooie plekken in Nederland, zoals in het hart van de Veluwe.

Contact

Voor meer informatie over de diverse programma's, kunt u contact met ons opnemen.

 
 

La Ressource ligt op 15 minuten van de A71, drie uur rijden onder Parijs, vlakbij Montluçon. Je verblijft in een gastvrije omgeving. Wij spreken Nederlands, Frans en Engels.

La Ressource
Moulin de la Fosse
03370 St. Désiré (Allier)
Frankrijk

 
La Ressource