Over ons

Eind augustus 2012 kwam de oude watermolen ‘Moulin de la Fosse’ op ons levenspad. Alhoewel we op dat moment niet specifiek op zoek waren, hadden we al zo’n vijftien jaar de droom een bijzondere locatie te vinden waar we, samen met anderen, een bron van ruimte en rust konden ontwikkelen:
La Ressource.

Over ons | La Ressource

Ons verhaal

De plek, waarvan de fundamenten dateren uit de dertiende eeuw, heeft ons gevonden en niet andersom. Bij de eerste kennismaking met de molen werden we onmiddellijk gegrepen door deze bijzondere historische locatie en haar omgeving waar de natuur, mythologie en cultuur zich op een ongeëvenaarde manier mengen. Samen met vrienden en professionals hebben we de watermolen en de aanpalende boerderij een metamorfose laten ondergaan. Datzelfde geldt voor het 3,5 hectare glooiende terrein met gras, bos, een kronkelend beekje en een schitterend uitzicht rondom.

De watermolen zelf functioneerde tot zo’n vijftig jaar geleden als graanmolen en voorzag de wijde omgeving van meel om brood te bakken. Daarnaast vervulde de molen andere sociale functies. Vrouwen uit de omgeving deden hun was in de bron die naast de toegangsweg ligt. En voordat een telefoon in huis gemeengoed werd, kwam men naar de molen om te bellen.

De laatste vijfentwintig jaar diende de molen als tweede huis voor een Franse generaal. Veel van zijn bezittingen zijn in de overlevering bespaard gebleven.

Onze visie

Onze gasten vormen het hart van wat we doen en zijn daarmee onze voornaamste bron van inspiratie. Rust, inzicht en de natuur zijn daarbij de grondslag. Natuur is zuiver leven. De natuur is oordeelvrij. Natuur is ook proces, voortdurende ontwikkeling vanuit een oeroude wijsheid en schoonheid. In de ontwikkeling van mens en organisatie komen dezelfde wetten voor. Het ervaren van de natuur helpt bij het organiseren van onszelf. Door onze innerlijke natuur te begrijpen komen we bij de bron van ons leven. Dat kan ons bevrijden van oordelen en onze ontwikkeling stimuleren. Zo komt geluk dichterbij.

Leer ons nog beter kennen!

Volg ons op Facebook / YouTube /
We hopen dat je ons komt bezoeken in La Ressource!

 
 

La Ressource ligt op 15 minuten van de A71, drie uur rijden onder Parijs, vlakbij Montluçon. Je verblijft in een gastvrije omgeving. Wij spreken Nederlands, Frans en Engels.

La Ressource
Moulin de la Fosse
03370 St. Désiré (Allier)
Frankrijk

 
La Ressource