Omgeving

Deze streek in de Auvergne is landelijk Frankrijk ‘pur sang’: weilanden, heuvels, kabbelende beekjes, kleine weggetjes door slaperige dorpen met gezellige terrassen. De departementen Cher en Allier vormen het hart van Frankrijk, de plek waar het zakelijke noorden overgaat in het gemoedelijke zuiden.

Sportief | La Ressource

Sportief

Het is een heerlijk wandel- en fietsgebied. Er zijn diverse routes voor wandelaars en fietsers. De GR 41 loopt vlak langs de molen en op een half uur hiervandaan loopt de route van Santiago de Compostella. Het vulkanisch gebied met de Puy de Dôme is dichtbij en er liggen moderne fietspaden langs de oevers van de Canal du Berry. In de winter is de Puy de Dôme geschikt om te skiën of voor mooie winterwandelingen.

www.gr-infos.com

Water & klimmen | La Ressource

Water & klimmen

Ook waterliefhebbers komen aan hun trekken, bijvoorbeeld aan het meer van Sidiailles, op een half uur rijden van de molen. Je kunt er heerlijk zwemmen en er zijn diverse mogelijkheden om je op het water te vermaken, zoals met kano’s en waterfietsen. Daarnaast is er voor klein en groot een klimpark met verschillende niveaus van uitdaging en tokkelbanen van diverse lengtes, zelfs over en soms door het water.

www.brancheaventure.fr

 
Chambres | La Ressource

Wij hebben vier comfortabele gastenverblijven, Chambres d'Hôtes met heerlijke bedden van luxe hotelkwaliteit. Ze zijn stijlvol ingericht met een fraaie mix van antiek meubilair en Franse elementen. Elke tweepersoonskamer kost 95 euro per nacht, inclusief ontbijt.

Kamers

 
Culinair | La Ressource

Culinair

 
Cultuur | La Ressource

Cultuur

De omgeving leent zich uitstekend voor het bezoeken van wijndomeinen, kerken, kapelletjes, kastelen, variërende tentoonstellingen of schitterende tuinen, en voor dagtochten naar leuke steden als Montluҫon, Bourges, Vichy, Moulins, Clermont Ferrand en andere mooie, historische dorpen in de buurt. In de zomer kun je lekker rondstruinen, inspiratie opdoen en antiek kopen op één van de vele brocantes (rommelmarkten). Ook een bezoek aan de markten is de moeite waard.

www.abbayedenoirlac.fr
www.brocabrac.fr

Muziek | La Ressource

Muziek

Voor muziekliefhebbers is er veel om van te genieten. Zo is er het jaarlijks terugkerend muziekfestival Printemps de Bourges, dat al voor veel Franse bandjes de springplank is geweest naar landelijke en internationale bekendheid. Daarnaast zijn er diverse concerten in kastelen in de omgeving of is er het interactieve muziekmuseum MuPop in Montluçon, dat langzaamaan in heel Frankrijk grote bekendheid begint te krijgen.

www.mupop.fr
www.printemps-bourges.com/fr

 
 

La Ressource ligt op 15 minuten van de A71, drie uur rijden onder Parijs, vlakbij Montluçon. Je verblijft in een gastvrije omgeving. Wij spreken Nederlands, Frans en Engels.

La Ressource
Moulin de la Fosse
03370 St. Désiré (Allier)
Frankrijk

 
La Ressource