Ontdek je bron

Exclusieve Reflectiedagen op La Ressource in hartje Frankrijk.

Als je je inschrijft vóór 31 juli ontvang je een korting van 25% op dit bijzondere coachprogramma.

 
 
 
 

In het drukke leven dat je leidt heb je soms behoefte om even stil te staan. Een moment van reflectie op vragen als: waar sta ik op dit moment, waar wil ik naartoe, wat houdt mij tegen, wat zijn mijn wortels, mijn kompas? De antwoorden op deze vragen vind je in jezelf. De kunst is om de rust, de ruimte, de juiste omgeving en begeleiding te vinden om ze vanuit je diepste omhoog te laten borrelen. De exclusieve Reflectiedagen op La Ressource, in het hart van Frankrijk, bieden je de mogelijkheid om bij je bron te komen, waarna de antwoorden zich als vanzelf aandienen en je weer vol vertrouwen vooruit kunt.

Vergelijk het met een waterbron: de waterader loopt eerst onzichtbaar onder de grond, je weet nog niet dat die er is, maar hij bestaat wel degelijk. Als die stroom eenmaal krachtig genoeg wordt, vindt het een weg naar de oppervlakte. En wanneer de stroom voldoende ruimte krijgt en rijkelijk mag vloeien ontstaat een bron die de basis vormt voor vruchtbare ontwikkeling en vooruitgang.

Buiten | La Ressource
 

De natuur als basis

Tijdens de Reflectiedagen maken we gebruik van alles wat een verblijf op La Ressource zo bijzonder maakt: de ultieme rust, de schitterende natuur, de stijlvolle kamers van de chambre d’hôte en heerlijk eten en drinken. Alles draagt bij aan het doel: jezelf opladen, voeden en richting vinden. Onze filosofie en ervaring is dat de natuur de noodzakelijke inspiratie en kracht biedt om vanuit je diepste wezen antwoorden te laten opborrelen. De schitterende natuur rondom La Ressource vormt hiervoor de ultieme plek. De oorspronkeIijke, authentieke landschappen en de vele waterbronnen en stroompjes zorgen voor een zuiverende energie.

La Ressource is van oorsprong een historische watermolen. De glooiingen rondom vormen een ruime, zonovergoten kom, een beschermende haven die, met de verschillende lommerrijke plekjes alle veiligheid biedt om volledig tot jezelf en tot rust te komen. Er heerst een weldadige stilte, zoals we die in de westerse wereld nauwelijks nog kennen. Deze stilte biedt alle ruimte aan de geluiden, de geuren en de indrukken van de natuur. ’s Avonds ervaar je ineens weer de intense kracht en schoonheid van de maan. En als die niet schijnt toont de melkweg zich in zijn volle pracht. Een louterende omgeving van waaruit je weer als herboren kun terugkeren naar je dagelijks leven.

 
Buiten | La Ressource
 
Buiten | La Ressource
 

De Reflectiedagen

Deze dagen van bezinning verlopen volgens een ritme van afwisselend gezamenlijke en individuele coaching, genieten van de natuur, stilte- en rustmomenten, onderlinge inspiratie en consultatie en intensieve begeleiding. De verschillende activiteiten die wij aanbieden vinden hun oorsprong in diverse coachingstechnieken, zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Transformationeel coachen en Systeemanalyse, afgewisseld met Yoga en Mindfulness. Elke dag wordt uiteraard gezorgd voor een heerlijk en gezond ontbijt, lunch en diner.

 

Exclusieve aanpak, intensieve begeleiding

Om zoveel mogelijk rendement te halen uit de reflectiedagen op La Ressource, kiezen we ervoor om te werken met een kleine, exclusieve groep van vier tot maximaal zes personen. Zo ben je zeker van uitvoerige persoonlijke aandacht en begeleiding van twee bevlogen coaches. In korte tijd kan dan een groot gevoel van veiligheid en saamhorigheid ontstaan. Voorafgaand aan de reflectiedagen voeren we een intakegesprek met elke deelnemer, zodat we het programma goed kunnen afstemmen op jouw situatie en behoefte. Daarnaast bieden we je tijdens de reflectiedagen de mogelijkheid voor een individuele sessie van ca. 1,5 uur met één van de coaches. Korte tijd na je bezoek aan La Ressource heb je een afrondend coachgesprek met een van de coaches.

 

Over Cindy van IJzendoorn en Ceciel van Hemel

Cindy van IJzendoorn (1968) en Ceciel van Hemel (1970) kennen elkaar al vele jaren uit hun gezamenlijke ‘vorige leven’ als professionals bij een gerenommeerd communicatie-adviesbureau. In de jaren erna ontwikkelden zij zich verder binnen grote organisaties in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Onafhankelijk van elkaar volgden zij elk een opleiding tot professioneel coach. Cindy volgde daarvoor de opleiding Coaching voor Professionals bij de School voor Coaching. Inmiddels heeft zij al enkele jaren haar eigen coachingspraktijk Nu-Jij Coaching (www.nu-jij.com). Ceciel volgde opleidingen in Transformationele coaching en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Met haar partner ontwikkelde zij de retraiteplek La Ressource (www.laressource.nl), waar zij samen en met anderen activiteiten organiseren om te verinnerlijken en tot jezelf te komen.

De buitengewone energie, het wederzijds vertrouwen en de betrokken wijze waarop Ceciel en Cindy elkaar aanvullen leidde tot het initiatief van deze bijzondere Reflectiedagen.

 
 
Buiten | La Ressource
 
Buiten | La Ressource
 
 
 

Locatie en bereikbaarheid

La Ressource is goed bereikbaar per auto, zo’n 800 kilometer vanaf Utrecht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om per trein te komen, of per vliegtuig. Er zijn rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Clermont-Ferrand, dat ligt zo’n vijf kwartier met de auto van La Ressource. Voor meer informatie over La Ressource en de bereikbaarheid, kijk op de andere pagina’s van deze site en op de pagina ‘Contact’.

Datum

De eerstvolgende Reflectiedagen vinden plaats van 6 tot en met 10 september 2017.
Als je je inschrijft vóór 31 juli, dan ontvang je een eenmalige korting van 25%.

Buiten | La Ressource
 
Buiten | La Ressource

Prijzen

Je verblijft tijdens de Reflectiedagen in een tweepersoonskamer voor jou alleen. Er is één eenpersoonskamer beschikbaar tegen een gereduceerde prijs. De prijzen voor dit exclusieve coachprogramma (inclusief intakegesprek, eindgesprek, individuele coachsessie tijdens de Reflectiedagen, transfer van en naar de luchthaven Clermont-Ferrant of treinstation en een volledig verzorgd verblijf op basis van vol pension), zijn als volgt:
€3.545,-- voor de éénpersoonskamer (slechts 1 beschikbaar) en
€3.595,- voor een tweepersoonskamer.
Alle prijzen zijn inclusief btw. Reiskosten (vliegtuig, trein of eigen vervoer) zijn in dit bedrag niet inbegrepen.

Schrijf je in vóór 31 juli en ontvang een korting van 25% op dit bijzondere coachprogramma. Je betaalt dan slechts € 2.695,-.

 

Meer informatie en inschrijven

Wil je graag deelnemen aan deze Reflectiedagen op La Ressource, dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@laressource.nl. Mocht je eerst nog meer informatie willen ontvangen, dan kun je je vragen ook via dit mailadres stellen.

    Algemene voorwaarden:
  • - Je aanmelding is definitief na een bevestiging van ons per mail en na betaling van ten minste de helft van de totale deelnamekosten. De andere helft moet uiterlijk twee weken vóór aanvang van de reflectiedagen zijn voldaan. Bij annulering tot twee weken voor de reflectiedagen is 50% van de totale deelnamekosten verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken vóór de reflectiedagen brengen wij 100% van de totale deelnamekosten in rekening. Mocht jouw deelnameplaats opnieuw worden ingevuld, dan brengen wij je slechts 50% over de totale deelnamekosten in rekening.
  • - Wanneer er minder dan vier inschrijvingen zijn dan behouden wij ons het recht voor om de Reflectiedagen niet door te laten gaan. De overgemaakte bedragen worden dan uiteraard direct gerestitueerd.
  • - Voor het verblijf tijdens de Reflectiedagen gelden de algemene voorwaarden van La Ressource. Deze kun je onderaan elke pagina van de website terugvinden.
 
 

La Ressource ligt op 15 minuten van de A71, drie uur rijden onder Parijs, vlakbij Montluçon. Je verblijft in een gastvrije omgeving. Wij spreken Nederlands, Frans en Engels.

La Ressource
Moulin de la Fosse
03370 St. Désiré (Allier)
Frankrijk

 
La Ressource