Activités

La Ressource et sa nature forment un entourage parfait pour se ressourcer, découvrir, se transformer, guérir et s’inspirer pour faire couler les forces créatrices.

En conséquence, outre les chambres et la table d’hôtes, nous offrons différentes activités dont la tranquillité, la nature et la réflexion sont les bases. Pour bien approfondir les thèmes d’un personne ou d’un groupe, c’est important que l’on puisse bien se comprendre, les détails sont essentiels. C’est pourquoi nous lançons ces activités en langue néerlandaise.

 

Intervisie en reflectie

La Ressource is met zijn bijzondere natuurlijke omgeving de ideale plek voor intervisie-, bezinnings- en reflectiebijeenkomsten. Zowel individuen en leidinggevenden als teams en groepen komen onder deskundige begeleiding tot verdiepende inzichten, heldere doelstellingen en een duurzame strategie.

Ervaren begeleiders

Theo Lankamp, psycholoog en organisatiedeskundige, is binnen vele verschillende organisaties werkzaam geweest als verandermanager, transitieconsultant, regisseur, coach en bestuurlijk eindverantwoordelijke. Hij werkt samen met collega’s die naast deze werkzaamheden ook op andere terreinen actief zijn en die net als hij veel ervaring hebben in het coachen van reflectiebijeenkomsten. Zij gebruiken de natuurlijke omgeving als ondersteuning om te komen tot de persoonlijke innerlijke bron van inspiratie.

De natuur als inspiratie

Onze programma's vinden altijd plaats in verbinding met de natuur. De natuur spiegelt ons elk moment, laat ons zien hoe alles in balans kan zijn, hoe afsterven, opruimen en nieuw leven hand in hand gaan, wat 'circulair-leven' is, dat er wegen zijn om te herstellen en je gezond aan te passen. Daarmee is de natuur een bron van inspiratie, vol met krachtige energie, een omgeving waarin je het best op zoek kan gaan naar de potentie van jezelf, je directe omgeving en het leven.

Buiten | La Ressource
 
Buiten | La Ressource

Filosofie

De filosofie van waaruit wij werken is dat de samenleving zoekt naar nieuwe evenwichten, gezondere verbindingen, een betere balans tussen jezelf en je omgeving, zorgvuldig om te gaan met natuurlijke bronnen, te bouwen aan een leefbare duurzame samenleving met toekomstperspectieven voor ons nageslacht. Om hier een steentje aan bij te dragen hoef je niet ver te zoeken. Het begint namelijk bij jezelf en je directe leefomgeving, zowel privé als in het werk.
De zoektocht naar nieuwe evenwichten geldt ook voor organisaties. Gebalanceerde verbindingen tussen bijvoorbeeld visie, cultuur, het organisatiebouwwerk, de individuen en leiderschap zijn essentieel voor een gezonde, functionele organisatie. Een gezonde organisatie past zich voortdurend aan haar omgeving aan. Dit bepaalt uiteindelijk haar bestaansrecht.

Programma op maat

Onze aanpak kenmerkt zich door maatwerk. Of het nu gaat over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling of ontwikkeling van de organisatie, elk programma wordt afgestemd op de vragen die er leven. Daarom starten we altijd met een intake waarin de vraagstelling wordt verhelderd en bekijken we hoe we het programma hierop aansluiten. Naast de natuurlijke, bijzondere omgeving van La Ressource maken wij ook gebruik van enkele mooie plekken in Nederland, zoals in het hart van de Veluwe.

Contact

Voor meer informatie over de diverse programma's, kunt u contact met ons opnemen.

 
 

La Ressource au cœur de la France est à 15 minutes de l’autoroute A71, trois heures au sud de Paris. Vous séjournerez dans une ambiance accueillante. Nous parlons bien le français, l’anglais et le néerlandais.

La Ressource
Moulin de la Fosse
03370 St. Désiré (Allier)
Frankrijk

 
La Ressource